Hallo 2017

1 januari 2017
Facebooktwitter

Een nieuw jaar, met nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Ja, laten we maar positief beginnen, want de toon van het afgelopen jaar, was toch vooral triest. 2016 was voor mij vooral een druk jaar. Het eerste volledige jaar Strip Vlogger.

Ook aan het begin van 2016 had ik allerlei plannen en voornemens. En terugkijkend, zijn er sommige dingen uiteindelijk gerealiseerd, andere ideeën helaas niet. Waar ik vooral blij mee ben, is dat ik afgelopen jaar op bezoek heb mogen gaan, bij enkele stripmakers. Dat was vooral heel leerzaam! En ik heb vooral hard gewerkt om De Strip Vlogger als naam, bekender te maken. Een groter netwerk op te bouwen. En gelukkig heeft mijn harde werk resultaat gehad.

Voor het komend jaar probeer ik niet teveel voornemens, plannen en ideeën te maken. Ik laat het jaar gewoon op me af komen en zie wat het gaat brengen. Maar natuurlijk zijn er wel een paar dingen, waar ik me op wil gaan richten. Dingen die de basis vormen van wat ik doen: video’s maken over alles wat met strips te maken heeft.

Strip Vlogs
Natuurlijk blijf ik doorgaan met het maken van video’s over stripboeken. Wel zal ik mijn aanpak veranderen, om te proberen meer strips in mijn video’s voorbij te laten komen. Mijn intentie is om in ieder geval twee video’s per week te gaan maken, waarin ik een bepaald stripboek nader bespreek. En daarnaast eenmaal per week een video waarin meerdere stripboeken voorbij komen. Ook wil ik kijken of ik wat albums kan bespreken van kleinere uitgeverijen.

Interview
Hier zal ik juist meer mee bezig gaan. En dan vooral de uitgebreidere interviews oftewel, het op bezoek gaan bij stripmakers en hen, die op een andere manier zorgen dat wij kunnen genieten van strips. ik denk aan inkleurders, vertalers, letteraars en zelfs uitgeverijen. Het is mijn doel om éénmaal per maand op bezoek te gaan bij iemand (of meerdere personen), voor een diepte interview op locatie en een kijkje in de keuken te geven.

Reportages
Eigenlijk hangt dit een beetje samen met de interviews. Waarschijnlijk zullen er van bepaalde aspecten van het maken van strips, reportages komen, met verschillende interviews erin. Maar ik hou mijn ogen open, voor bijzondere gebeurtenissen, plaatsen en uitgaven, die ik met mijn camera zal proberen vast te leggen.

Ook ga ik wederom kijken of ik vaker kan samenwerken in video’s, dus samen met iemand anders een video maken, bijvoorbeeld een strip vlog, een interview of een reportage.

Sponsoring & crowdfunding
De Strip Vlogger is iets wat ik met veel liefde doe, waar ik veel meer tijd in zou willen stoppen, maar niet kan. ik doe dit op vrijwillige basis en stop er zelf geld in om bijvoorbeeld mijn website zonder reclame in de lucht te houden. Of naar allerlei plaatsen rijden, om met stripmakers te spreken. Maar mijn middelen zijn beperkt en als mijn camera kapot gaat, heb ik niet de middelen om die te vervangen.

Dus het komend jaar zal ik bezig gaan met een stuk sponsoring en waarschijnlijk ook crowdfunding. Niet om rijk te worden of geld te verdienen, maar om te kunnen blijven doen, wat ik nu al een kleine twee jaar doe. En hopelijk met betere, professionelere apparatuur. Ik zal op deze website later meer details geven hierover.

Terugkijkend op 2016, wil ik vooral iedereen bedanken, die mijn video’s heeft bekeken, een like of comment heeft achtergelaten, zich geabonneerd heeft op mijn YouTube kanaal, mijn facebook, twitter en of instagram pagina heeft geliked of is gaan volgen en iedereen die ik het afgelopen jaar persoonlijk gesproken heb op beursen, album presentaties en andere plaatsen. Vanuit het diepst van mijn hart: bedankt!

En ik hoop dat iedereen die mij een warm hart toedraagt, ook het komend jaar weer zal genieten van mijn video’s. ik ga in ieder geval mijn best doen, om mooie, grappige en interessante video’s te maken over alles wat met strips te maken heeft.

En mochten jullie hem nog niet gezien hebben, hieronder de eerste video van 2016 (waar ik ongeveer hetzelfde zeg als ik hierboven geschreven heb 😉 ):

Facebooktwitteryoutubeinstagram

Geen reacties

Geef een reactie