Time-out

6 april 2017
Facebooktwitter

Stripvrienden, het is jullie (hopelijk) opgevallen, dat er deze week geen nieuwe video’s zijn verschenen. Daar waar elke dinsdag en donderdag ochtend al om 6:00 een nieuw strip vlog klaar stond, was dit maal enkel mijn vlog over de Smurfen als laatste en meest recente video. Daarvoor mijn excuses. En deze blog post om wat uitleg te geven.

Oké, ik was eigenlijk van plan om een ietwat zielige blogpost te schrijven, want eerlijk gezegd, gaat het momenteel niet echt geweldig. Door chronische stress, ben ik fysiek uitgeput en heb daarom noodgedwongen een time-out genomen, voor wat betreft de strip vlogs. Het blijft lastig, om bezig te zijn met een passie, maar er eigenlijk niet de tijd aan te kunnen besteden die ik zou willen (en soms ook zou moeten). Maar…laat ik toch proberen naar positieve zaken te kijken, vooruit te kijken. Want ik ga ervan uit dat deze situatie tijdelijk is.

Nu kan ik op dit moment de grootste en belangrijkste oorzaak van de stress niet wegnemen, hoewel ik wel stappen heb genomen om de situatie te veranderen. Dat is alvast één positieve stap.

Babysteps dus…dan de tweede stap: een verandering in de aanpak van mijn stripvlogs. Mijn sterkste kant van de video’s is altijd mijn enthousiasme geweest. Alleen had dat tot gevolgd, dat mijn video’s vaak erg lang werden. En helaas is de aandachtspan op YouTube niet altijd erg lang. Sterker nog, volgens de analytics van YouTube wordt van een willekeurig stripvlog ongeveer 2 tto 3 minuten gekeken. Om dus de video’s korter te maken, ben ik met een script gaan werken. Op zich gaat dat best goed, alleen haalt dat toch een deel van mijn spontaniteit weg. En dat vindt ik ook weer jammer.

Daarbij ben ik een strip vlogger en géén recensent! En daar wil ik weer naar toe. Leuke, spontane vlogs maken, over strips. Mensen laten zien welke leuke strips er allemaal zijn en waarom die dan leuk zijn om te lezen. De komende tijd ga ik daarmee experimenteren en ik ben benieuwd naar de reacties.

De derde stap is een belangrijke: eindelijk gaan doen, wat ik al maanden wil! Op bezoek gaan bij stripmakers en hun verhaal in beeld brengen. Dat is mijn voornemen voor mei en daar ga ik al binnenkort plannen voor maken.

Ik zei babysteps, maar ik ben eigenlijk ook al met de vierde stap bezig! Maar die is eigenlijk nog een beetje geheim 😉 Want dat zijn enkele speciale projecten. Er zitten er een paar in het vat, daar zal ik te zijner tijd wat meer over vertellen. Maar ik ben ondertussen wel bezig met enkele video’s (die veel tijd kosten om te maken) over de Stripdagen in Rijswijk en mijn bezoek aan het Stripmuseum in Brussel. Daar zal binnenkort al wat van gaan komen op mijn YouTube kanaal. Dus dat zijn zeker dingen om naar uit te zien!

Wat er ook aan zit te komen, is mijn twee jarig jubileum als Strip Vlogger! Dat is op 1 juni 2017 en ik hoop daar ook nog wat leuks mee te doen.

Nu krijg ik regelmatig commentaren op mijn video’s, waarbij er suggesties gedaan worden, van strips, die kijkers graag in een vlog zouden zien. In de regel bespreek ik eigenlijk alleen strips die ik van enkele uitgevers ontvang. Mijn budget is niet ruim, dat ik elke voorgestelde strip kan kopen en bespreken…maar…ik wil hier toch iets mee doen! Dus eenmaal per maand ga ik een keus maken uit de suggesties. Die strip ga ik halen bij mijn vaste stripadres, Eppo Stripspeciaalzaak in Eindhoven en die ga ik dan bespreken! En ik ga kijken hoe dit gaat lopen. Mocht dit goed bekeken gaan worden en er genoeg suggesties komen, is er altijd de kans da ik het vaker ga doen!

Ondanks dat al deze stappen en leuke ideëen, mijn stress niet direct wegnemen, heb ik er wel zin in en hopelijk geeft dat me wat meer energie, zodat ik me langzaam aan weer beter ga voelen.

En…jullie leuke, grappige en aanmoedigende reacties, doen me ook heel veel goed, dus mijn dank daarvoor! Hoe mijn facebook/twitter/instagram, maar vooral mijn YouTube kanaal goed in de gaten, voor al deze leuke dingen, die binnenkort gaan komen!

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

Geen reacties

Geef een reactie