The Legend of Tarzan

Facebooktwitter

Hoe is het mogelijk! Al een tijd gingen mijn gedachten naar Tarzan. En nu valt er ineens de trailer van The Legend of Tarzan, de eerste fatsoenlijke (hopelijk) film over Tarzan in jaren! En ja, ik reken die Disney dingen niet mee…

legend_of_Tarzan_film

Toch vindt ik het wel gaaf, dat er weer een Tarzan film komt. Zeker omdat de bioscopen toch wel een beetje gedomineerd worden door films met superhelden, ruimtegevechten en vooral veel explosies.

Op basis van de trailer, verwacht ik dat het een origin story zal zijn, maar hopelijk wel meer dan dat. Het zal zeker spectaculair zijn. En ja, de cast maakt mij enthousiast! Vooral vanwege Christoph Waltz, die ik geweldig vindt, sinds ik hem zag in Tarantino’s Inglorious Bastards. En Djimon Hounsou, recentelijk nog gezien in Furious 7 en Guardians of the Galaxy. Maar ook in het minder bekende Elephant White…en nog veel meer.

tarzan_comic_1979Maar als ik aan Tarzan denk, dan denk ik aan de eerste comics die ik in mijn jeugd las. Bij mijn opa en oma! Want wij hadden ze thuis niet, maar opa en oma gelukkig wel. Daar las ik de comics van Tarzan en die vond ik geweldig!

Het is dus voornamelijk een stuk nostalgie, waarom ik zo uitzie naar deze film. En ook wel vanwege het feit dat er überhaupt ee Tarzan film komt! Het is in feite wel een reboot en Hollywood draait heden ten dage bijna alleen maar op reboots en remakes, maar nogmaals: het is minstens 17 jaar geleden dat de laatste live-action Tarzan film gemaakt is. En nog langer geleden voor een fatsoenlijke versie: Greystroke, uit 1984, met Christopher Lambert.

Dus ja, ik geniet van Marvel films, ik geniet van Star Wars. Maar Tarzan staat voor mij apart. Een link met mijn jeugd, die mij terugbrengt naar mijn vroegste herinnering aan comics…strips…

p.s. Op IMDb staat een leuke lijst met alle (?) Tarzan films: http://www.imdb.com/list/ls058415951/

Facebooktwitteryoutubeinstagram