Over mij

21 maart 2016

Wat zeggen anderen over De Strip Vlogger

De Strip Glossy:

De StripVlogger van Marcel Haster is een fantastisch initiatief! Gek genoeg was er tot op heden geen enkele vlog op stripgebied, terwijl er wel een grote behoefte voor is. Wij vinden het een enorme verrijking om naast het geschreven woord ook beeld en geluid te hebben van boekpresentaties en exclusieve interviews met stripmakers.  Zeker door het delen van zijn vlog op social media weet De StripVlogger het medium strip nog meer op de kaart te zetten, en naast aandacht voor de strip ook meer aandacht te genereren voor de stripmakers. En dat werd hoognodig tijd!

Romano Molenaar (Storm, Roodhaar, J.Rom):

Marcel Haster is in korte tijd een begrip geworden in de Nederlandse en Belgische Stripwereld. Met zijn vlogs en aanwezigheid op beurzen neemt hij de kijker mee in de wereld van de strips en recenceert hij de allernieuwste uitgaves met een onderbouwde uitleg.

 

 

marcel

Hallo, ik ben Marcel Haster, ook wel bekend als de Strip Vlogger. Welkom op mijn website.

Strips speelden al vroeg in mijn leven een rol. Hoewel ik thuis buiten Suske en Wiske albums, niet vele strips had, bezocht ik wekelijks mijn opa en oma en die hadden stapels met Eppo’s, verschillende superhelden boekjes zoals Spiderman, de Hulk, X-mannen (natuurlijk allemaal in het Nederlands) en de Wrekers (Avengers). En zelfs nog een aantal Pep’s! Ik heb die boekjes bijna stuk gelezen.

Helaas nam mijn leven een andere wending en verdwenen strips grotendeels. Door de jaren heen, haalde ik wel strips bij de bibliotheek. Pas toen ik het huis uit ging, ging ik op zoek naar strips en kwam uit bij een Lekturama boek met daarin de eerste 3 Robbedoes albums. Deze spraken mij enorm aan en al gauw begon ik de albums van deze stripheld te verzamelen.

Ik was zo verzot op Robbedoes en Kwabbernoot, dat ik zelfs een Nederlandstalige fansite begon: http://www.robbedoesenkwabbernoot.nl. Helaas door tijdgebrek is deze site al lange tijd niet meer bijgewerkt.

Toch zag ik mezelf niet als stripliefhebber. Ik was vooral gek op muziek en per toeval rolde ik de wereld van de Progressieve Rock in. Na een paar jaar als webmaster, stapte ik in de wereld van het recenseren. In 2003 schreef ik mijn eerste recensie. En dit ben ik blijven doen tot ergens in 2014. In 2010 was ik begonnen met een eigen YouTube kanaal en maakte ‘video-recensies’.

Maar in 2014 was de koek op. Ik was de muziek helemaal zat en stopte van de een op de andere dag. Omdat ik het maken van YouTube video’s wel erg leuk vond, zocht ik naar een ander onderwerp.

Mede geïnspireerd door een YouTuber die mooie video’s maakte over comics, kwam mijn interesse in strips weer terug en ging ik langzaam die kant op. Een bezoek aan het Stripfestival in Breda in 2014 gaf dit alles een extra boost! Ik maakte wat video’s over comics, maar toen ik hoorde van J.ROM Force of Gold, een strip die in de stijl van de comics was, maakte ik mijn eerste video over een stripboek. In het Nederlands.

Als snel volgde een tweede video, over het eerste Dating for Geeks album en toen wist ik dat ik hiermee verder wilde gaan. Ik startte een nieuw YouTube kanaal op en begon daar strips te bespreken. Begin 2015 kreeg ik een uitnodiging om de presentatie van het tweede Dating for Geeks album bij te wonen en kwam ik in contact met Strip 2000 en met Peter van der Heijden. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nog enthousiaster over strips werd, dan ik inmiddels al was.

Mede door gesprekken met Peter en zijn enthousiasme, besloot ik serieus werk te maken van mijn YouTube kanaal en zocht naar een passende naam. Dat werd De Strip Vlogger.

Naast strips bespreken, ging ik ook video’s maken over beurzen en evenementen en ging ik interviews doen met stripmakers. Iets waar ik nog steeds heel trots op ben, is het interview wat ik deed met Wilbert van der Steen en het is mijn doel om meer van dergelijke interviews te gaan brengen.

Maar vooral wil ik mijn liefde en enthousiasme voor strips met anderen delen, door middel van mijn video’s. Ik ben absoluut geen recensent, hoewel ik wel mijn eerlijke mening over een album zal geven.

Mijn vlogs maak ik in mijn vrije tijd. Ik werk full time en heb een lieve vrouw en twee kinderen, dus beperkte tijd, maar gelukkig vindt mijn gezin mijn uit de hand gelopen hobby ook leuk en werken ze regelmatig mee aan mijn activiteiten.

Nu weet je wat meer over wie ik ben, wat ik onder andere gedaan heb en waarom ik video’s maak. Ik hoop dat je geniet van mijn vlogs.

 

 

Geen reacties