3 Graphic Novels | Aldo – Fietsmod – Don Quichot

Facebooktwitter

3 Parchtige graphic novels, van een Belg, een Duitser, die al 10 jaar in Nederland woont en een Duitser.  Alledrie vond ik ze erg verrassend om te lezen.

Aldo van Yannick Pelegrin, is een verhaal over een jongeman, die zegt onsterfelijk te zijn. Hij ziet op TV iemand die hij herkent, van 200 jaar geleden, en gaat hem opzoeken. Een bijzondere reis, met een onverwachte uitkomst.

Fietsmod van Tobi Dahmen, is een autobiografisch verhaal, over een jongen die opgroeit in een klein stadje in Duitsland en in aanraking komt met de Mod cultuur. Je ziet welke invloed dit in zijn leven heeft (en als je niet bekend bent met mods, geen probleem, dat wordt allemaal mooi uitgelegd in het boek.). Een verhaal over opgroeien en ergens bij willen horen.

Don Quichot, van de in Berlijn wonende stripmaker Flix, is een grappig, maar tegelijk ook droevig verhaal van een oude man, die strijd tegen de plaatsing van windmolens in het dorp waar hij woont. Deze man gaat op pad met zijn kleinzoon, om hem op te leiden tot ridder en samen beleven zij een bijzonder avontuur.

Facebooktwitteryoutubeinstagram