Rik Ringers vs Bob Morane

14 januari 2017
Facebooktwitter

Vroeger waren een stripreeks en de maker(s) ervan, stevig aan elkaar verbonden. Maar dat is steeds meer aan het veranderen. Steeds meer stripreeksen worden na de dood van de oorspronkelijke maker(s), door anderen voortgezet. Soms pakt dit goed uit, soms minder. In deze video kijk ik naar twee reeksen, die als het ware gereboot zijn en onder de naam “de nieuwe avonturen van” een tweede leven krijgen.

Rik Ringers, de journalist/detective, is na de dood van tekenaar Tibet overgenomen door Simon van Liemt, met Zidrou als scenarist. Het eerste album van hun hand, was mij bijzonder goed bevallen en ik was vooral benieuwd of het tweede deel dat niveau vast zou houden.

Bob Morane is een reeks die ik zelf nog niet eerder gelezen heb. De reboot werd geschreven door Luc Brunschwig en Aurélien Ducoudray, maar de bedenker van Bob Morane, Henri Vernes, was niet te spreken over hun scenario en is ‘Het dorp wat niet bestond’, hun tweede en laatste album. Nu ken ik de originele albums niet, maar ik heb me prima vermaakt met dit tweede deel, dus ik vind het wel jammer, dat zij niet doorgaan. Hoe nu verder met de reeks? Dat zullen we moeten afwachten.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

Geen reacties

Geef een reactie